Deputaţi proaspăt aleşi s-au confruntat în premieră la un post TV

Potenţialii deputaţi în Parlamentul nou ales, Sergiu Sîrbu, nr.12 în lista electorală a PDM, şi Bogdan Ţîrdea, nr.10 în lista PSRM, şi-au adus acuzaţii reciproce în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Sergiu Sîrbu a reiterat poziţia PDM de a păstra neutralitatea statului şi de a face coaliţie pro-europeană. Sârbu a mai spus că a fost o campanie foarte dificilă, oamenii fiind de cele mai multe ori derutaţi din cauza campaniei socialiştilor. „Am fost din casă în casă. Oamenii erau derutaţi, deoarece nu înţelegeau de ce sunt impuşi să aleagă între Rusia şi Europa. Noi am venit cu un mesaj pacificator”, a spus Sârbu.

În acest context, Bogdan Ţîrdea nu a evitat să-l atace pe viitorul său coleg de legislativ, acuzând democraţii că ei au fost cei care au speriat populaţia cu pericolul războiului. Ţîrdea a mai acuzat PDM că a pus mâna pe principalele funcţii în stat şi pregăteşte din nou partajarea funcţiilor. Iar cea de procuror general va reveni din nou PDM, crede el.

În replică, democratul i-a amintit rivalului său socialist că deja a fost modificată legea şi următorul procuror general nu va mai fi numit de către Parlament, ci de către şeful statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.

Referindu-se la o potenţială coaliţie de stânga în Parlamentul nou ales, Bogdan Ţîrdea a spus că deşi socialiştii şi-o doresc, este puţin probabil să le reuşească o alianţă cu PCRM.

„PSRM a lansat iniţiativa. Dar Voronin a spus că nu face coaliţie cu trădătorii. De fapt, preşedintele PCRM n-a declarat niciodată că refuză să facă coaliţie cu partidele oligarhice. Nu este exclusă o coaliţie PLDM-PDM-PCRM, iar PSRM şi PL, să fie lăsate pe dinafară”, şi-a expus părerea Bogdan Ţîrdea.

Prezent la emisiune, jurnalistul Vasile Botnaru, a opinat că unii oameni au votat PSRM în semn de protest faţă de partidele de la guvernare, aşa că Igor Dodon ar trebui să ţină cont că printre votanţii săi ar putea să fie şi din cei cu o altă opţiune decât cea pro-rusă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.