Deputat PSRM: Maia Sandu și PAS vor să oblige deputații să nu vină la Parlament

Deputatul Partidului Socialiștilor, Oleg Lipskii, susține că președintele Maia Sandu și deputații Partidului Acțiune și Solidaritate „încearcă o nouă ilegalitate”. Potrivit lui, aceștia „vor să oblige deputații să nu vină la lucru în ziua în care candidatul desemnat la funcția de premier va veni în plen să ceară votul de încredere”, transmite IPN.

„Ei vor să oblige – Atenție, să oblige! – deputații să nu vină la lucru în ziua în care candidatul desemnat de dumneaei, încă nu îl vedem, dar poate o să fie totuși, va veni în Parlament să ceară vot de încredere. Așa ceva încă nu am auzit și nu am văzut, ca să fie interzis deputaților să vină la Parlament,  să vină la lucru. Nemaipomenită treabă”, a declarat Oleg Lipskii într-un briefing de presă.

Deputații socialiști declară că o lună de mandat a noului președinte al țării demonstrează haos și eșec. „Maia Sandu a cerut demisia Guvernului Chicu și în campania electorală și după alegerea în funcția de șef al statului. După o lună de la demisie, Maia Sandu așa și nu a propus niciun candidat la funcția de prim-ministru. Maia Sandu a promis că va propune o echipă profesionistă la guvernare după ce va fi aleasă în funcția de președinte. Oamenii văd doar că Sandu a eșuat în realizarea promisiunii de a veni cu o echipă profesionistă la guvernare”, a declarat Oleg Lipskii.

Lipskii mai spune că, dacă Maia Sandu își dorea cu adevărat alegeri parlamentare anticipate, urma chiar pe 25 sau pe 26 decembrie să înceapă procedura legală de dizolvare a Parlamentului.

Colegul său, deputatul Petru Burduja a spus că „Maia Sandu a preferat să organizeze turnee externe pentru fotografii, în loc să identifice soluții pentru criza internă și problemele oamenilor”. În opinia parlamentarului, deplasările lui Sandu peste hotare nu au avut niciun rezultat concret pentru cetățeni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.