Deputat PSRM: Acest Parlament urmează a fi dizolvat

Reprezentanții PSRM susţin că „declară război corupţiei din Parlament” și vor face presiuni asupra organelor de justiţie ca dosarele ce vizează persoanele corupte şi cele care corup să ajungă în judecată. „Acest Parlament urmează a fi dizolvat”, a adăugat Vlad Bătrîncea, deputat socialist, citat de IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Vlad Bătrîncea s-a adresat deputatului Ştefan Gaţcan, care a anunţat că se retrage din rândurile fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor şi se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. „Domnule Gaţcan, dacă în dumneavoastră mai este încă măcar un pic de bun-simţ, depuneţi mandatul şi plecaţi din Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Vlad Bătrîncea.

„În condiţiile când mafia continuă să facă jocuri politice, să obstrucţioneze Guvernul, în condiţiile în care, în plină pandemie, cineva încercă să distorsioneze situaţia politică, cineva încearcă iarăşi şi iarăşi să arunce Republica Moldova în haos politic, înțelegem foarte bine de ce o face mafia, înțelegem foarte bine ce o așteaptă pe viitor. După ultimele acţiuni ale procuraturii şi ale justiției din Republica Moldova, dânşii nu au altă soluţie decât de a destabiliza situaţia în Parlamentul Republicii Moldova, de a da jos Guvernul şi ulterior de a arunca ţara în haos”, a menţionat deputatul.

Corneliu Furculiţă, deputat PSRM, a venit şi el cu un mesaj pentru Ştefan Gaţcan. „Sunt sigur ca aţi primit o sumă foarte frumoasă, asta este absolut precis, fiindcă suma pe care aţi spus că v-au promis-o anterior nu v-a satisfăcut”, a remarcat deputatul.

„Fiind medic, vă rog să depuneţi mandatul, iar cu banii pe care i-aţi primit, faceţi donaţii în fondul de combatere a COVID-lui. Sunteţi medic şi ştiţi cât le este de greu medicilor şi nu aveţi dreptul să umblaţi pe teritoriul Republicii Moldova cu buzunarele pline de bani”, a adăugat Corneliu Furculiţă.

Ştefan Gaţcan a anunţat că se retrage din Partidul Socialiştilor şi se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Deputatul a spus că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid. Fracțiunea PSRM a rămas cu 36 de deputați.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.