Deputat PAS: Ilan Șor încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova

Protestatarii care-și manifestă nemulțumirea stând în corturile din centrul Chișinăului sunt plătiți de Partidul Șor. O spune deputatul PAS, Adrian Băluțel, potrivit căruia acțiunea are menirea de a destabiliza situația din Republica Moldova. În același timp, reprezentanții opoziției extraparlamentare spun că sărăcia i-a determinat pe mulți cetățeni să iasă la protest pentru bani, iar pentru a contracara această practică a protestelor contracost, este necesar să fie ridicat nivelul calității vieții în satele Republicii Moldova, notează IPN.

Deputatul PAS, Adrian Băluțel, spune că formațiunea sa
a luptat pentru ca toți cetățenii să aibă dreptul de a protesta nestingherit. Totuși, potrivit parlamentarului, reprezentanții instituțiilor statului colectează probe care ar demonstra că oamenii sunt plătiți de Partidul Șor pentru a protesta în regim non-stop în fața Parlamentului.

„Este un drept fundamental și PAS fiind la guvernare va face totul ca să apere dreptul cetățenilor la protest. Protestul partidului Șor este un protest cu oameni aduși contra bani, oameni care au fost aduși la sărăcie tot din cauza furturilor. Ilan Șor fiind fugar încearcă să facă tot posibilul ca să destabilizeze Republica Moldova, face tot posibilul ca să înrăiască oamenii, nu să consolideze societatea”, a spus deputatul PAS, Adrian Băluțel în cadrul emisiunii „Freedom cu Dorin Galben” de la TV8.

„Acești cetățeni sunt rezultatul guvernării tuturor partidelor de până acum, care au adus satele în prag de sărăcie. Oamenii n-au altă soluție decât să-și vândă ziua ca să supraviețuiască. Pentru a reduce corupția în rândul protestatarilor trebuie să se vină cu acțiuni care să îmbunătățească traiul în localități”, a spus reprezentantul Platfomei DA, Liviu Vovc.

În același timp, comentatorii politici spun că protestul Partidului Șor este în avantajul actualei guvernări, întrucât protestatarii de bună-credință, nemulțumiți de criza din țară nu vor să se asocieze cu un personaj discreditat cum este Ilan Șor.

„În țară e o situație social-economică extrem de complicată, nivelul de viață scade, inflația este cea mai înaltă în Europa. Partidele și mulți cetățeni nu au vrut să iasă la protest ca să nu se asocieze cu Partidul Șor, cu Șor personal, care este una dintre cele mai discreditate persoane din spațiul public. Guvernarea beneficiază de protestul lui Șor, pentru că el a ocupat locul protestatarilor autentici. Dar barca stabilității politice în Republica Moldova se clatină”, a spus comentatorul politic Anatol Țăranu.

„I-ar fi convenabil guvernării ca Șor să fie fruntașul mișcării protestatare, pentru că este o figură discreditată. Șor fiind un fruntaș al protestelor, nu poate să intensifice valul de nemulțumire împotriva actualei guvernări. Miza protestului de duminică a fost să se vadă dacă și alți oameni neremunerați vin conștient să-și manifeste nemulțumirea. Șor nu este un real pericol pentru actuala guvernare”, a spus comentatorul politic Ilian Cașu.

Partidul Șor a organizat duminică un protest față de acțiunile actualei guvernări, cerând demisia președintelui țării și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Ulterior, câteva sute de manifestanți au ales să protesteze în regim non-stop, în fața Parlamentului fiind amenajat „Orășelul Schimbării”, unde au fost instalate câteva zeci de corturi. Partidul Șor a anunțat și pentru ziua de 25 septembrie o nouă acțiune de protest în fața instituției prezidențiale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.