Demiterea Guvernului a fost provocată intenționat de către Igor Dodon, deputat

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Chiril Moțpan, este de părere că demiterea Guvernului a fost provocată intenționat de către Igor Dodon, pe motive inclusiv personale. „Cel puțin aceasta reiese din spusele unor surse cu acces la informația respectivă. Astfel, acestea afirmă că Dodon și-a dorit cu orice preț controlul asupra procurorului general, care altfel i-ar fi deschis (întemeiat!) dosare penale și i-ar fi periclitat siguranța personală, ceea ce i-ar fi redus esențial șansa de a candida în prezidențiale”, susține deputatul, citat de IPN.

„Mai mult decât atât, Dodon dorește să profite de „serviciile” unui procuror angajat pentru a avea la îndemână instrumentariul necesar pentru a intimida oponenții săi politici, după modelul lui Plahotniuc. Sursele mele mai afirmă că Dodon a dirijat mai multe acțiuni concertate pentru a pregăti demiterea Guvernului Sandu: protestele transportatorilor, critici dure la adresa cabinetului de miniștri, manipularea mediatică precum că ar exista deja înțelegeri cu PDM pentru a crea o nouă majoritate parlamentară. Dodon înțelege foarte bine că partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova așteaptă o reformă reală a justiției și nu vor tolera torpilarea acesteia”, menționează Chiril Moțpan într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, pe de altă parte, „nici Rusia nu-l susține financiar pe actualul președinte din cauza veleităților sale de îmbogățire ilicită asemeni lui Plahotniuc”. „De fapt, singurele contacte ale lui Dodon în mediile de afaceri rusești sunt cele gen Chaika, care are relații în administrația de la Kremlin. Totuși, Moscova i-a dat undă verde să rupă alianța cu Blocul ACUM și să declanșeze alegeri anticipate cu condiția că nu are probleme cu integritatea. Această condiție, însă, îl oprește pe Dodon să dea curs acestui scenariu”, afirmă parlamentarul.

În opinia sa, „din toate acestea reiese limpede că Igor Dodon este pe cont propriu și face niște jocuri care nu sunt clare nici măcar pentru anturajul său, pentru membrii Partidului Socialiștilor”. Chiril Moțpan mai spune  că, pentru a se menține la putere, Igor Dodon joacă „va banque”. „De fapt, așa încep căderile celor mai mari dictatori”, subliniază deputatul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.