Declarație privind opinia separată a veteranilor de război

DECLARAȚIE 

 

Stimați veterani de război,

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Stimați reprezentanți ai mass-media,

 

În contextul evenimentelor recente ce țin de turbulențele sociale declanșate de un anumit grup de persoane care se declară ca reprezentanți ai veteranilor de război, Vă comunicăm faptul că majoritatea veteranilor condamnă cu fermitate aceste acțiuni ce au ca scop utilizarea veteranilor în promovarea anumitor interese meschine de către forțele politice implicate.

Mai mult decît atît, veteranii de război îndeamnă camarazii săi de bună credință să nu să se lase atrași în  jocuri politice sau acțiuni ce au un scop diferit de cel cu adevărat important, și anume protejarea și promovarea drepturilor veteranilor.

Astfel, facem un apel către acest grup minoritar de protestatari să se conformeze legislației Republicii Moldova, și să se abțină de la acțiunile sale de dezordine în masă și violență, care aduc doar prejudiciu imaginii veteranilor per ansamblu și care contribuie activ la formarea unei percepții negative în societatea față de veteranii de război și statutul acestora.

Totodată, în calitate de reprezentanți de drept a veteranilor de război, considerăm că în contextul actual social-economic este necesară consolidarea întregii societăți în vederea promovării valorilor naționale precum unitate, credinţă, devotament, cinste şi onoare, și desigur contracararea acelor elemente și acțiuni care au ca scop destabilizarea și divizarea societății noastre.

 

Declarația este contrasemnată de către reprezentanții majorității organizațiilor obștești ”Veteranii Moldovei”:

 

”Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova”;

”Uniunea Veteranilor de Război din Afganistan din RM”;

”Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova;

”Asociația Veteranilor și Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din RM”;

”Asociația Obștească Uniunea Veteranilor ”Sfîntul Gheorghe Biruitorul”;

”Federația veteranilor și rezerviștilor structurilor de forță ale RM”;

”Asociația Veteranilor Războaielor și Conflictelor Armate Locale din RM”;

---------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.