Decizia de a împușca animalele fără stăpân e „strigătoare la cer”, opinie

Decizia Consiliului comunei Bobeica, raionul Hâncești, de a împușca animalele fără stăpân este ilegală și „strigătoare la cer”. Comentarii în acest sens a făcut viceprimarul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău, Sergiu Lazarenco, localitate în care, în comun cu un partener german, a fost implementat un proiect care vine să controleze numărul de patrupezi. Animalele sunt sterilizate și vaccinate împotriva rabiei.

„Încă nu există o finalitate a proiectului, pentru că în localitate sunt aduși câini din alte sate, astfel că mai există plângeri din partea unor locuitori ai comunei că ar fi atacați de câini vagabonzi. Pe viitor, ne gândim să construim, la Stăuceni, un azil pentru animale fără stăpân. Suntem la etapa consultărilor publice la acest subiect, iar decizia finală de creare a unui azil pentru animale fără adăpost îi va aparține Consiliului comunal Stăuceni. Promovăm ideea ca toate suburbiile municipiului Chișinău, și nu numai, să implementeze astfel de proiecte”, a menționat Sergiu Lazarenco, contactat de IPN.

Consiliul comunei Bobeica, raionul Hâncești, a decis, în data de 16 decembrie, „reglarea numerică a animalelor și păsărilor de pradă dăunătoare – coțofene, ciori, pisici vagabonde și câini vagabonzi, începând cu 1 ianuarie și până la sfârșitul anului. O vor face vânătorii, în grupuri până la 15 oameni. Cadavrele animalelor vor fi îngropate. Contactat de IPN, primarul comunei Bobeica, Liliana Musteață, nu a răspuns la telefonul pentru a comenta această decizie.

Ion Dron, președinte al Partidului pentru Oameni, Natură și Animale, a declarat, într-o conferință de presă la IPN, că prin decizia autorităților de la Bobeica se pregătește „o infracțiune” și a sesizat, în acest caz, Ministerul Afacerilor Interne.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.