Decizia Comisiei de la Veneția privind reformarea justiției va fi cunoscută pe 11 octombrie

Decizia Comisiei de la Veneția privind proiectul de reformare a justiției va deveni cunoscut pe 11 octombrie. Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit lui, pe marginea acestui proiect Comisia are unele întrebări. Totodată, președintele spune că reprezentanții coaliției de guvernare au voința politică pentru a merge mai departe în ceea ce ține de reforma justiției. Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4, transmite IPN.

„Înțeleg că sunt unele întrebări. Noi avem voința politică să mergem mai departe”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui, pe reforma Procuraturii, care deja a intrat în vigoare, există unele probleme de constituționalitate. „Dar eu cred că noi putem să le depășim și să mergem mai departe pentru că dacă noi n-o să schimbăm lucrurile în Procuratură... Acolo se sabotează”, a menționat președintele.

Totodată, Igor Dodon spune că, în ceea ce privește activitatea de mai departe a Guvernului, socialiștii nu vor susține majorări de impozite și alte măsuri din politica fiscală și bugetară care afectează cetățenii Republicii Moldova. „Mai mult decât atât, noi vom insista pe blocul social. Sunt inițiative ale președintelui care au fost înaintate – referitor la pensionare, ajutorul pe timp de iarnă și noi vom insista pe aceste legi și noi am arătat și de unde putem găsi resurse. Și spunem foarte clar partenerilor că alianța înseamnă consens și compromis din ambele părți”, a menționat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai declarat la acest subiect că există un proiect de Acord cu Federația Rusă care presupune că cetățenii moldoveni care lucrează legal pe teritoriul Rusiei pot beneficia de pensii atunci când revin acasă și ajung la vârsta de pensionare. „Acordul este, dar acolo sunt 2-3 elemente care nu au fost puse la punct. Guvernul precedent era categoric împotrivă. Acum vicepreședinte al Comisiei mixte moldo-rusă este Vasile Șova care, practic, a ajuns la un consens cu toate structurile. Eu mi-aș dori ca până la sfârșitul anului să fie semnat”, a declarat președintele.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE