De Ziua Europei, cetățeni s-au familiarizat cu proiectele municipale

Proiectele municipale, inclusiv cele realizate cu suportul partenerilor externi, precum și activitățile Centrelor municipale de tineret au fost prezentate la cele două corturi ale Primăriei Chișinău, în Ziua Europei. Pavilioanele au fost amplasate în Orășelul European din Piața Marii Adunări Naționale, unde responsabilii municipali au răspuns la întrebări și au oferit asistențх cetățenilor. A fost amenajată și o boxă specială pentru sugestii și reclamații vizitatorilor, transmite IPN.Viceprimarul municipiului Chișinău, Olga Ursu, a menționat că au fost prezentate informații despre proiectele mari legate de infrastructura drumurilor, managementul deșeurilor, în domeniul de apă și canalizare. Un cort separat a fost destinat proiectelor și programelor pentru tineri. „Putem să explicăm deschis tuturor despre ceea ce realizează Chișinău în parcursul său european, despre proiectele care au fost deja implementate, dar și cele care urmează să le implementăm cu suportul partenerilor de afaceri”, a spus Olga Ursu.

Vizitatorii corturilor Primăriei au avut ocazia să cunoască despre eficientizarea energetică a liceelor, grădinițelor și spitalelor din Chișinău. Au fost prezentate serviciile noi în domeniul protecției copilului, proiectele care au fost dezvoltate cu suportul UNICEF Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. „Doar împreună putem dezvolta orașul, putem avea un oraș prietenos, sigur, incluziv și un oraș în care fiecare să se simtă acasă”, a spus un alt viceprimar al municipiului Chișinău, Angela Cutasevici.

Reprezentanții Direcției generale educație, tineret și sport au oferit informații suplimentare despre programele și serviciile disponibile în domeniul educației, tineretului și sportului, inclusiv despre activitatea Centrului Municipal de Învățare și Educație a Adulților din municipiul Chișinău, primul hub educațional inovativ pentru adulți.Copiii au avut o zonă de creație, unde împreună cu voluntarii de la centrele municipale de tineret și de la Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” au desenat, au jucat șah cu campioni și au participat la concursuri. Elevii din cadrul instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău au evoluat pe scena din PMAN cu programe culturale și artistice.

Corturile Primăriei Chișinău au fost vizitate și de oficiali europeni.

În prezent, Chișinăul are un portofoliu de proiecte de circa 3 miliarde de lei, realizat cu partenerii de dezvoltare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.