De miercuri, în grădinițele din Chișinău este pornită căldura

Începând cu ziua de miercuri, toate grădinițele din Chișinău încep a fi conectate la agentul termic. O decizie în acest sens a fost luată de către Direcția generală educație tineret și sport, în comun cu Primăria capitalei, transmite IPN.

„Ca urmare a analizei situației ce ține de temperatura în grupele grădinițelor din municipiul Chișinău, în 129 de instituții de educație timpurie s-a constatat că temperatura medie în grupe constituie 15,4 grade Celsius. Totodată, 89 din 129 de instituții preșcolare au solicitat prin demersuri conectarea agentului termic”, precizează DGETS.

Cât ține de instituțiile de învățământ primar și secundar, acestea vor fi conectate la agentul termic la solicitarea directorilor. În prezent, potrivit Direcției educație, nu sunt astfel de solicitări.

Anual conectarea instituțiilor de învățământ primar și secundar la agentul termic se face după vacanța de toamnă a elevilor, la solicitarea directorilor. Vacanța de toamnă a elevilor este programată pentru zilele de 26-30 octombrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.