De la banii de buzunar la cei de pe card: Lecție de educație financiară și digitală pentru copii

Noțiunile precum „bani”, „bancă”, „sucursală”, „card”, „cashback” și „bancomat” au devenit și mai uzuale pentru 20 de copii ai angajaților maib.

Picii între 9 și 11 ani au beneficiat de o lecție de educație financiară, în cadrul căreia au aflat cum activează o bancă și o sucursală, care sunt funcționalitățile unui bancomat, ce sunt banii și istoria lor, la ce vârstă își pot deschide primul card și care-i sunt facilitățile.

Copiii curioși și activi au făcut cunoștință și cu istoria maib, au aflat și semnificația noului logo maib, pe care unii l-au asociat cu o buburuză în zbor.


„Este prima noastră experiență de training de acest fel, când grupul de copii nu este unul omogen, ci de vârste diferite și nu se cunosc între ei. Spre surprinderea noastră, acest moment ne-a ajutat, căci picii fie cunoșteau câte ceva despre bancă și bani, fie erau foarte deschiși să afle”, a declarat trainera Liliana Tarlev.„Eu nu cred că lecția a ieșit bine, ne-a reușit extraordinar! Această lecție de educație financiară ne-a convins o dată în plus că activitățile cu copiii sunt mereu experiențe unice, memorabile și captivante”, a menționat trainera Tatiana Cojuhari.

Dincolo de informațiile utile, copiii au mers acasă cu un rucsac plin de cadouri de la maib junior și Mastercard, precum și cu visuri pentru când vor crește mari. Astfel, unii au mărturisit că vor să devină angajați maib, la fel ca mama sau tata, iar alții vor utiliza cardul maib junior cu și mai mult spor.


Maib acționează cu responsabilitate în comunitate, iar prin lecțiile de educație financiară își propune să crească nivelul de alfabetizare financiară în societate, cunoștințele despre tehnologii și lumea digitală. În acest sens, banca implementează programul maib edu.

Maib - împreună la nivelul următor.

     


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.