De ce artiştii s-au filmat în spoturile electorale ?

De ce artiştii s-au filmat în spoturile electorale ?

După ce la TV a apărut un al doilea spot publicitar al Partidului Democrat, în care apar interpreta Olia Tira,  solistul formaţiei „Zdob şi Zdub” - Roman Iagupov, şi interpreta Geta Burlacu, unele ziare i-au întrebat de ce au făcut un asemenea pas, filmându-se într-un spot electoral.

Igor Dânga, producătorul formaţiei Zdob şi Zdub, a spus că este poziţia civică a formaţiei şi alegerea personală a lui Roman Iagupov. „Ideea este că nimeni din politicieni nu s-a adresat artiştilor, nu a avut loc nici o  întâlnire cu noi. Dar şi noi suntem o comunitate, un întreg „strat” al societăţii moldoveneşti dacă vreţi. Am călătorit în ţări străine, am văzut câte ceva, putem compara cultura şi modul de viaţă de acolo cu cel de aici. În ajunul alegerilor cineva se ocupă de cei radicali, cineva de pensionari  sau de studenţi. Iar democraţii au riscat să discute cu noi, artiştii. Am luat cunoştinţă şi am văzut că programul lor vorbeşte despre lucruri concrete şi corecte după părerea noastră. Din acest motiv am decis să ne filmăm în publicitatea electorală a acestui partid”, a mai spus Dânga.

Şi Serghei Orlov, producătorul Oliei Tira, a declarat că poziţia PD – de a se filma Olia Tira în spotul lor, corespunde cu poziţia personală a interpretei:„din acest motiv nu ne-am gândit mult înainte de a decide ca Olia Tira să apară în spoturile electorale.  Este o alegere principială şi, în acelaşi timp, poziţia noastră civică”.

La rândul său, interpreta Geta Burlacu spune că la alegerile trecute a votat cu Marian Lupu şi nu a rămas dezamăgită. „În mica noastră ţară trăiesc reprezentanţi ai diferitor naţionalităţi, care sunt adepţii diferitor religii.  Din propria experienţă pot să vă spun că, atunci când sunt întrebată care este naţionalitatea mea, de fiecare dată zâmbesc: bunicile mele au fost una româncă şi alta de naţionalitate rusă,  bunicul a fost ucrainean, iar străbunicul - polonez. Sunt de părere că este corectă politica de loialitate şi respect pentru fiecare, adică nici radical de dreapta, nici radical de stânga. Din toate timpurile Moldova a fost un pod de trecere dintre Europa de Est şi Europa de Vest. Şi, poate, trebuie să reanalizăm istoria şi să învăţăm din asta, pentru viitor. Bineînţeles, vreau să circul liber în Europa şi să revin acasă când doresc, însă e plăcut ca şi un Puşkin sau Rahmaninov să-i consider ai noştri…”, a remarcat Geta Burlacu.

Vă reamintim că în primul spot publicitar al PD s-au filmat interpreţii Ion Suruceanu şi Nelly Ciobanu, precum şi actorul Igor Chistol.

Anna Ţurcan

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.