De astăzi, vor fi anulate cursele aeriene Chișinău-Barcelona și Chișinău-Paris

Republica Moldova își închide de astăzi, ora 00.00, spațiul aerian pentru zborurile regulate din Spania și Franța. În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou, vor fi anulate cursele aeriene Chișinău-Barcelona și Chișinău-Paris. Iar de duminică, 00.00, se sistează zborurile din partea europeană în general, a declarat premierul Ion Chicu după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, transmite IPN.

Cetățenii străini nu vor putea utiliza transportul aerian pentru a veni în Republica Moldova, cu excepția diplomaților acreditați, apatrizilor și celor care au reședință în Republica Moldova, a precizat premierul.

Amintim că, din 12 martie, sunt sistate zborurile din și spre Italia.

Ion Chicu a mai spus că autoritățile moldovenești sunt în contact cu autoritățile Ucrainei, în contextul în care aceasta intenționează să închidă mai multe puncte de trecere a frontierei terestre.

Actualizare /16:18/ Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a publicat decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, în care se menționează că Autoritatea Aeronautică Civilă va asigura sistarea curselor aeriene regulate cu Italia, Spania și Franța începând cu 15 martie, ora 00.00. Cursele aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania vor fi sistate începând cu 16 martie, ora 00.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.