De astăzi, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale

Din16 octombrie și până pe 29 octombrie, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale. O pot face atât în localurile secțiilor de votare, cât și online, accesând pagina web a Comisiei Electoarele Centrale, transmite IPN.

Potrivit legislației electorale, alegătorul se poate adresa la biroul electoral al secției de votare ce corespunde domiciliului sau reședinței sale pentru a solicita, în baza documentelor doveditoare, includerea sau excluderea din listă, corectarea erorilor comise la înscrierea datelor despre sine ori despre alți alegători. Modificări în listele electorale pot fi solicitate cu cel puțin șapte zile înainte de ziua alegerilor.

La data tipării listelor electorale, acestea cuprindeau 2 761 954 de cetățeni cu drept de vot.

Alegătorul poate fi înscris numai într-o singură listă electorală şi la o singură secţie de votare în baza actelor ce atestă domicilierea sa în perimetrul secţiei de votare respective. Persoana care are domiciliu și reședință valabilă (termenul înregistrării nu poate fi mai mic de trei luni până la data primului tur de scrutin), se înscrie în lista electorală ce corespunde secţiei de votare în a cărei rază teritorială aceasta își are reședința.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.