Datoria Moldovagaz față de Gazprom este de circa 855 de milioane de lei

SA „Moldovagaz” îi datorează companiei rusești „Gazprom” 854,9 milioane de lei pentru livrările de gaze naturale efectuate până acum. Din această sumă, 781,0 milioane de lei reprezintă soldul datoriei pe luna noiembrie, iar 73,9 milioane lei – este suma pentru consumul din decembrie. Cifrele sunt prezentate de către Vadim Ceban, președintele „Moldovagaz”, care precizează că sumele trebuie să fie transferate companiei „Gazprom” până pe 20 decembrie, transmite IPN.

„Ținând cont de plățile în avans deja virate pentru luna noiembrie, în sumă de 42,95 milioane de dolari (832,73 milioane de lei), valoarea datoriei pentru livrările din noiembrie este de 40,05 milioane de dolari (781 milioane de lei), care trebuie achitată în decembrie”, precizează Vadim Ceban.

Volumul de gaze naturale achiziționat în luna noiembrie a fost de 101,8 milioane de metri cubi la un preț de 815,01 dolari pentru o mie de metri cubi, astfel costul pentru gaze se va ridica la 83,0 milioane de dolari.

În decembrie, volumul de gaze naturale achiziționate de la „Gazprom” a fost de circa 10,2 milioane de metri cubi la un preț de 742,13 dolari pentru o mie de metri cubi, iar astfel costul pentru gaze va fi de 7,57 milioane de dolari.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.