Daniel Ioniță: Republica Moldova are șansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic

Republica Moldova are șansa să redevină un campion al Parteneriatului Estic, dar acest lucru presupune un angajament sporit, o mai mare responsabilitate și o mai mare seriozitate în a implementa legile, unele dintre ele foarte bune, care sunt adoptate în Parlament. Declarația a fost făcută de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii „În vizor” de la postul de televiziune Impact TV, transmite IPN.

Potrivit lui, pentru a redeveni campion al Parteneriatului Estic, Republica Moldova trebuie să comunice mai bine avantajele apropierii de Uniunea Europeană. „UE nu reprezintă doar un slogan, un steag în spatele căruia te poți ascunde atunci când vrei să-ți promovezi interese politice, partinice sau de moment conjuncturale, ci reprezintă un ideal în care cu adevărat trebuie să crezi pentru că acest ideal atrage după sine un lucru esențial care este așteptat de către toți cetățenii Republicii Moldova: stabilitate și prosperitate”, spune Daniel Ioniță.

Ambasadorul român la Chișinău a declarat că relațiile dintre cele două maluri ale Prutului au o dinamică accentuată, sunt consolidate și se dezvoltă pe zi ce trece. De proiectele pe care le desfășoară statul vecin pe teritoriul Republicii Moldova beneficiază cetățenii moldoveni indiferent de statut, etnie și limba pe care o vorbesc. „Republica Moldova este principalul destinatar al asistenței de dezvoltare acordate de România. Mai mult, 65% din tot ceea ce înseamnă asistență pentru dezvoltare care este oferită de România are ca destinație Republica Moldova”, spune ambasadorul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.