Cutremur cu morți și răniți în Albania. Președintele Igor Dodon a transmis condoleanțe

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a zguduit marți, 26 noiembrie, Albania fiind cel mai puternic seism produs în țară în ultimii 20 de ani. Presa scrie despre 15 decedați și peste 600 de răniți în urma seismului. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său albanez, Ilir Meta, transmite IPN.

„În clipele de grea încercare pentru cetățenii albanezi, vă transmit, în numele Republicii Moldova și al meu personal, sincere cuvinte de încurajare și sentimentele noastre de profundă compasiune. Vă rog să adresați condoleanțe familiilor îndoliate și urări de recuperare grabnică celor răniți. Republica Moldova își manifestă solidaritatea cu întregul popor albanez”, se menționează în mesajul președintelui.

Aproape două mii de membri ai echipelor de salvare s-au mobilizat după cutremur pentru a salva victimele blocate sub dărâmături în mai multe orașe, printre care și capitală Tirana. Mai multe cadavre au fost extrase dintre dărâmături în Durres, unde un hotel s-a prăbușit, iar alte clădiri au fost grav avariate. Alte corpuri neînsuflețite au fost descoperite printre dărâmături în localitatea Thumane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE