Curtea de Apel Chișinău a menținut mandatul de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților lui Vlad Plahotniuc și a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, care a emis mandat de arestare pentru 30 de zile în privința acestuia, transmite IPN.

Prin urmare, la această etapă, potrivit legii, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale urmează să expedieze autorităților Statelor Unite ale Americii toate materialele ce-l vizează pe învinuit, în vederea extrădării acestuia.

Examinarea recursului învinuitului fusese stabilită inițial pentru data de 28 mai, însă a fost amânată de cinci ori la cererea avocaților acestuia.

Pe 22 mai, PCCOCS a obținut în instanța de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele cetățeanului Vladimir Plahotniuc. Emiterea acestei măsuri preventive a fost precedată de înaintarea învinuirii de către procurori în privința acestuia, pe trei capete de acuzare – escrocherie, spălare de bani, organizarea și conducerea organizației criminale. Pentru aceste infracțiuni, legislația prevede pana la 15 ani inchisoare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.