Curtea de Apel a respins recursul Marinei Tauber privind neadmiterea în alegerile din Bălți

Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiată acțiunea înaintată de Marina Tauber împotriva Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr.2 care nu a admis înregistrarea ei la alegerile pentru funcția de primar. Hotărârea este cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de trei zile de la data adoptării, transmite IPN.

După ce Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele prevederi din Codul Electoral, Comisia pentru Situații Excepționale a emis o dispoziție prin care a stabilit criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie și posibilitatea de contestare a acestor decizii administrative la Curtea de Apel. La scurt timp, și Parlamentul a votat în două lecturi modificări la legislația electorală. Noile prevederi stipulează criteriile în baza cărora se va decide neadmiterea în cursa electorală a membrilor unui partid declarat neconstituțional.

Până la adoptarea criteriilor, deputata Marina Tauber a depus la CECEM Bălți actele pentru a candida independent la funcția de primar al municipiului. Organul electoral a respins înregistrarea ei în cursă în baza listei întocmite de Comisia Electorală Centrală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.