Cum să inițiezi o afacere în mediul online, campanie de informare

În perioada pandemiei, mulți oameni au ajuns să producă bunuri și au ales ca soluție să le vândă online. Banca Națională a Moldovei menționează, într-un videografic, că vânzări în mediul online au loc oriunde în lume. Sunt sigure și rapide și pot fi făcute direct de la telefon, tabletă sau laptop. Pentru a lansa o afacere în mediul online, trebuie parcurși câțiva pași, precizează BNM.

„Mai întâi, vei alege un domeniu care va găzdui afacerea ta de internet, dar și infrastructura de plăți, cum ar fi platforma de e-commerce, market place etc. Apoi vei stabili cum vor achita cumpărătorii – în numerar, la post-terminal sau prin online banking, prin aplicații mobile sau cu portofelul electronic. Ulterior vei defini modul de stocare, livrare și returnare a produselor, iar în final vei pune la punct aspectele legale ce țin de evidența contabilă, licență, autorizații, taxe și altele. Băncile și prestatorii de servicii de plată nebancare oferă diverse posibilități, trebuie doar să alegi un prestator și să perfectezi actele necesare”, este mesajul transmis de BNM.

Banca Națională  propune publicului o serie de videografice care prezintă, în mod succint și accesibil, concepte financiare și sfaturi utile pentru viața de fiecare zi, conexă tot mai frecvent cu dezvoltarea rapidă a produselor și serviciilor financiare. Acestea fac parte din Campania de informare și sensibilizare „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic”, lansată de BNM în săptămână curentă, transmite IPN.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.