Cum poți obține acreditarea de presă la Summitul Comunității Politice Europene

Redacțiile instituțiilor de media sunt invitate să acrediteze echipele de presă pentru Summitul Comunității Politice Europene. Acest lucru este necesar întrucât accesul în incinta complexului vitivinicol Castel Mimi, cu o zi înainte și în ziua evenimentului, va fi permis doar în baza legitimațiilor de acreditare temporară, transmite IPN.

Acreditarea de presă poate fi făcută până pe 18 mai, ora 23:59, dar jurnaliștii sunt încurajați să aplice pentru acreditare din timp pentru a se asigura că vor avea acces la eveniment. Aplicațiile care vor depăși termenul limită nu vor fi procesate.

Pentru a obține acreditarea solicitantul va accesa pagina web: www.epcsummit2023.md, secțiunea „Registration and Accreditation”. E nevoie de copia unui act de identitate valabil, copia legitimației de presă emise de o instituție media din țară, o poză recentă în format digital (*.jpg/*.jpeg, 3x4). Formularul completat în prealabil și semnat de directorul instituției media va fi încărcat în format pdf. La acesta vor fi atașate copiile actelor solicitate. (Pe www.epcsummit2023.md poate fi găsit modelul acestui formular de acreditare în limba engleză.) 

Pe email-ul indicat în solicitarea de acreditare persoana va primi un mesaj care confirmă trimiterea datelor personale. Ulterior, în termen de 10 zile de la data depunerii dosarului, va fi comunicată confirmarea de acreditare. Reprezentanții mass-media acreditați vor primi informații despre transportul către și de la locul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene cu câteva zile înainte de eveniment.

Mai multe detalii despre procedura de acreditare pot fi găsite aici. Pentru întrebări referitoare la acreditare puteți scrie pe adresa de email: epc.media@mfa.gov.md.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene care se va desfășura la 1 iunie 2023. În premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni vor vizita Republica Moldova pentru a pune în discuție problemele-cheie ale continentului: securitatea, stabilitatea și cooperarea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.