Igor Dodon: Informațiile privind demisiile medicilor nu se confirma

Președintele Republicii Moldova infirmă declarațiile Avocatului Poporului Mihail Cotorobai potrivit cărora mai mulți medici din țară ar dori să-și prezinte demisiile pentru că nu ar beneficia de suficient echipament de protecție în momentul acordării asistenței medicale persoanelor suspecte sau infectate cu virusul COVID-19. Șeful statului spune că în urma unor verificări, informațiile nu s-au confirmat, notează IPN.

Am vorbit cu domnul prim-ministru, cu doamna ministră, practic, nu s-a confirmat nimic din ce a spus dânsul. Atunci când roagă, să se spună concret despre ce este vorba, dar așa se invocă anonimatul celor care vin cu astfel de mesaje. Domnul prim-ministru a propus să meargă împreună, fără presă, să vorbească cu cei care scriu. Acest personaj a spus că se teme. Eu cred că este mai mult vorba de unele încercări de a provoca o panică. Dar dacă ai ceva de spus, haideți să vedem unde este problema”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei ediții speciale de la postul public de televiziune Moldova 1.

Totodată, Igor Dodon spune că va vizita mai multe spitale din țară pentru a discuta cu angajații sistemului medical despre problemele cu care se confruntă.

„Eu personal voi merge în instituția medicală, fără presă, unde vedeți că sunt probleme, voi veni să discutăm, să vedem cum le soluționăm. Este cel mai important la această etapă ca sistemul medical să funcționeze”, a adăugat președintele Dodon.

Oficialul a oferit și un răspuns celor care critică faptul că în fața presei cu informații vine Ion Chicu, Igor Dodon și ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu, dar nu specialiști din domeniul medical.

Nu poate președintele, prim-ministrul, primele persoane în stat să stea de o parte, noi suntem în prima linie. Ne critică pentru că nu avem competențe? Aceasta mai puțin contează. Contează foarte mult că conducerea de vârf a țării lucrează împreună în echipă, împreună cu Guvernul și lucrează profesionist. Doar așa poți gestiona o situație în care suntem. Conlucrare între toți trebuie să fie. Eu voi fi în prima linie, la fel ca și prim-ministrul și conducerea de vârf a țării. Noi ne supunem riscului și noi, și familiile noastre, dar vom merge mai departe”, a afirmat Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.