CUC semnalează instalarea unui post de grăniceri transnistreni lângă Pohrebea

Delegația Republicii Moldova în cadrul Comisiei Unificate de Control semnalează instalarea unilaterală a unui post de grăniceri transnistreni în perimetrul localității Pohrebea, în locul celui de „miliție”, transmite IPN.  

În trecut, în Pohrebea a activat un asemenea post, dar, în urma eforturilor delegației moldovenești, problema a fost soluționată pe 16 februarie 2012, când CUC a decis excluderea postului de grăniceri, controlul fiind plasat în responsabilitatea structurilor de poliție și miliție, se spune într-un comunicat de presă remis de Biroul politici de reintegrare.

Deși atât delegația transnistreană, cât și cea a Federației Ruse au admis că subiectul trebuie discutat, la ședința Comisiei din 23 mai acestea au refuzat includerea problemei în ordinea de zi, menționează Delegația moldovenească.

Un alt caz semnalat de încălcare a regimului Zonei de Securitate se referă la constatarea prezenței tehnicii militare și a reprezentanților diverselor formațiuni militare în cadrul forumului „Tiras-2019”, organizat în localitatea Mereneşti, suburbie a orașului Bender, localitate cu regim sporit de securitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.