CTIF va colabora cu Primăria mun. Chișinău pentru îmbunătățirea managementului finanțelor publice

Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) și Primăria municipiului Chișinău au încheiat joi un acord de colaborare interinstituțională privind dezvoltarea și îmbunătățirea calității funcționării sistemelor informaționale în domeniul finanțelor publice și contabilității din cadrul subdiviziunilor structurale municipale.

Documentul stabilește relațiile de cooperare între părți, pentru asigurarea transparenței și operaționalizării serviciilor contabile și financiare ale subdiviziunilor structurale și entităților economice din subordinea Primăriei mun. Chișinău.

Obiectivul de bază al colaborării dintre părți vizează promovarea digitalizării în procesele operaționale, pentru a îmbunătăți calitatea accesibilizării serviciilor și transparența informației de interes public.

După semnarea acordului,  primarul general, Ion Ceban, a menționat că la prima etapă vor fi planificate activități pentru instituțiile municipale de învățământ. „În acest sector se întâmplă multe lucruri unde ar trebui să intervenim, de la fiecare instituție în particular, până la centralizarea datelor pe sector, inclusiv la nivel central", a conchis edilul capitalei.

Potrivit lui Ion Ceban, obiectivul final este ca informațiile despre finanțele publice la nivelul municipiului Chișinău să fie disponibile cetățenilor și persoanelor interesate, în baza solicitărilor sau în regim online, pe platformele informaționale ale Primăriei. Cetățenii sunt în drept să cunoască cum se utilizează banii pe care ei ca și contribuabili îi direcționează la formarea bugetului public al capitalei.

La rândul său, Directorul CTIF, Vitalie Coceban, și-a exprimat speranța că acest proiect, ce vizează managementul finanțelor publice la nivel municipal, va fi operațional în decurs de câteva luni. „Vom depune eforturi susținute pentru ca procesul de unificare și centralizare a datelor financiare să asigure calitatea procesării datelor primare și prezentarea informației publice online despre situațiile financiare în cadrul activității Primăriei Chișinău", a menționat directorul instituției.

CTIF vine cu noi soluții de suport către Primăria
mun. Chișinău în dezvoltarea infrastructurii și digitalizarea serviciilor publice, implementarea și administrarea sistemelor informaționale din sectorul finanțelor publice, consultanță în domeniul financiar - contabil, servicii de instruire în domeniul finanțelor publice, suport instituțional în ținerea contabilității, precum și implementarea unei soluții unificate de evidență contabilă și de formare a rapoartelor financiare ce va asigura pe viitor un management eficient și transparent al finanțelor publice în Primăria capitalei.

  

Serviciile de presă ale primăriei mun. Chișinău și CTIF

5 iunie 2019  

 

 -------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.