CSP transmite Procuraturii demersul lui Andrei Năstase care îl vizează pe Eduard Harunjen

Consiliul Superior al Procurorilor va transmite Procuraturii Generale demersul vicepremierului Andrei Năstase, expediat membrilor CSP la 8 iulie, în care a atenționat asupra mai multor inacțiuni ale procurorului general Eduard Harunjen, transmite IPN.

La ședința din această dimineață, membrii CSP au decis transmiterea demersului pentru investigații procesual-penale pe partea ce ține de uzurparea puterii de stat de către Eduard Harunjen. Totodată, au declarat inadmisibilă adresarea lui Andrei Năstase în partea de ține de desemnarea unui procuror care să examineze demersul și să pornească o urmărire penală împotriva procurorului general pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției, corupere pasivă etc.

De notat, președintele Igor Dodon a semnat, astăzi, decretul de eliberare a lui Eduard Harunjen din funcția de procuror general, în baza cererii depuse. Eduard Harunjen a invocat agravarea stării de sănătate, „ce are drept consecință imposibilitatea exercitării plenipotențiare a atribuțiilor funcționale”.

În aceeași ședință, CSP a consemnat faptul că nu are competența de a se expune asupra subiectelor doi și trei invocate în sesizarea vicepremierului Andrei Năstase. Acesta a solicitat, în punctul doi, recunoașterea declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și a declarației privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM. La punctul trei, s-a cerut audierea în calitate de martori a semnatarilor declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.