CSM declară inadmisibil dosarul lui Gribincea, candidat la funcția de judecător în CSJ

Consiliul Superior al Magistraturii a declarat inadmisibil dosarul lui Vladislav Gribincea, candidat la funcția de judecător în Curtea Supremă de Justiție. Potrivit CSM, motivul este neprezentarea în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii, transmite IPN.

Săptămâna trecută membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat raportul Comisiei de evaluare externă a candidatului Vladislav Gribincea la funcția de judecător la CSJ. „Conform concluziilor raportului, Comisia a conchis în unanimitate că Vladislav Gribincea corespunde criteriilor de integritate etică și financiară prevăzute de legislație. Astfel, este candidatul care a promovat evaluarea externă a integrității etice și financiare și a fost acceptat de CSM”, menționa pe 16 mai instituția.

Pe lângă declararea inadmisibilității în cazul lui Vladislav Gribincea, astăzi CSM anunță că a admis șase dosare depuse de candidați pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Este vorba Sergiu Brigai, Leonid Chirtoacă, Aliona Ciocanu, Aliona Corcenco, Ion Munteanu și Iuri Lealin.

Totodată, la solicitarea candidatului Mariana Cherpec, plenul CSM a votat retragerea acesteia din concurs.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE