CSM a fost obligat să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor

Consiliul Superior al Magistraturii este obligat să convoace Adunarea Generale a Judecătorilor, la inițiativa a cel puțin 50 de judecători. Hotărârea a fost emisă pe 20 septembrie de către Curtea de Apel, după ce în instanță s-a adresat un grup de judecători în exercițiu, cu proiectul agendei ordinii de zi propuse, transmite IPN.

Potrivit hotărârii, CSM urmează să organizeze procesul prealabil desfășurării ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor și să pregătească materialele și actele normative necesare, potrivit chestiunilor incluse în oridnea de zi. Consiliul urmează să publice pe pagina web hotărârea cu privire la convocarea Adunării, precum și să informeze instanțele de judecată despre data și proiectul ordinii de zi.

Acum două zile, CSM a decis să amâne examinarea demersului judecătorilor cu privire la convocarea Adunării Generale. De asemenea, membrii Consiliului au dispus ca inspecția judiciară să verifice în ce condiții au fost colectate semnăturile de la magistrați, mai exact dacă aceștia au știut pentru ce semnează. Potrivit unor membri ai CSM, unii judecători au fost informați că semnează pentru convocarea Asociației Judecătorilor, nu pentru Adunarea Generală a Judecătorilor. Concluziile Inspecției urmează să fie prezentate la ședința CSM de săptămâna viitoare.

Mai mulți judecători au calificat decizia CSM de a dispune inspecția ca fiind o acțiune de intimidare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.