Cristina Lesnic: Tiraspolul are o abordare axată pe campanii de dezinformare

Viceprim-ministra pentru reintegrare Cristina Lesnic afirmă că așa-numitele autorități de la Tiraspol nu-și doresc crearea unui grup de lucru comun între medici pentru lupta împotriva răspândirii de COVID-19. Oficialul spune că partea transnistreană a refuzat acest lucru și a venit în schimb cu un val de dezinformare, notează IPN.

„Suntem într-o perioada de criză în care avem nevoie nu doar de asistență, dar și de comunicare eficientă. Și Chișinăul, și eu personal am oferit posibilitatea în repetate rânduri să avem o discuție punctuală în cadrul unui grup de lucru între medici. Acest lucru, din păcate, a fost negat de către Tiraspol. Abordarea lor a fost axată pe campanii de dezinformare mediatică. Acest val de dezinformare a fost orientat către Chișinău ca fiind cineva care intră peste deciziile Tiraspolului”, a precizat Cristina Lesnic în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

În opinia viceprim-ministrei pentru reintegrare, autoritățile trebuie să fie prudente pentru că procesul de prevenire și combatere a acestei pandemii nu se poate desfășura separat.

„Avem nevoie să mergem în paralel pentru că transmiterea locală ar însemna un focar adițional. Am avut o solicitare către OMS, ca să fie parte în cazul în care vom organiza acest grup de lucru între Chișinău și Tiraspol, disponibilitatea a fost oferită pe scară largă. Astăzi suntem în situația în care nu avem acest grup de lucru și nu se dorește acest grup de lucru”, a adăugat Cristina Lesnic.

Oficialul afirmă că așa-numitele autorități din stânga Nistrului ar declara că situația din regiune se ameliorează, însă lucrurile stau altfel decât declarațiile oficiale.

„Acestea sunt speculații precum că în regiune se calmează spiritele, noi considerăm că se exagerează. Materialul biologic cu privire la depistarea COVID-19 se face în laboratoarele din Chișinău. De aceea, noi vom insista nu doar în cadrul formatului pe care-l avem, dar și prin toate canalele diplomatice, politice și pe celelalte pe care le vom avea la dispoziție pentru a solicita urgentarea soluționării acestei probleme”, a menționat oficialul.

Totodată, viceprim-ministra anunță că importul de medicamente în regiune este perfect funcțional. Nu există impedimente nici sub aspectul importului de produse alimentare. Activitățile economice se desfășoară exact în condițiile similare ca și pentru agenții economici înregistrați pe partea dreaptă a Nistrului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.