Credite cu rata dobânzii redusă pentru tineri antreprenori

Circa 130 de tineri antreprenori au beneficiat de credite cu rata dobânzii redusă, oferite în cadrul programului „Facilitatea de Creditare a Tinerilor”, inițiat de Ministerul Finanțelor. Programul s-a extins în 28 de raioane ale țării. După 10 luni de activitate, suma creditelor acordate tinerilor antreprenori este de 85,3 milioane de lei, transmite IPN citând un comunicat de presă al ministerului.

Majoritatea beneficiarilor au investit acești bani în procurarea tehnicii agricole, în echipamente pentru sisteme de irigare de scară mică, îngrășăminte minerale, utilarea camerelor frigorifice, sere, material săditor, semințe, conectare la rețele electrice și apeduct etc.

Pentru creditele acordate în cadrul programului, rata dobânzii este redusă cu cel puțin două puncte procentuale în raport cu rata dobânzii de referință anuală.

Pentru susținerea tinerilor în cadrul liniei de credit sunt disponibile resurse suplimentare de circa 230 de milioane lei, fonduri circulante revolving provenite din împrumuturi externe de stat pentru dezvoltare administrate de Ministerul Finanțelor prin Directoratul Liniei de Credit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE