COVID-19: în săptămâna 27 iulie-2 august s-a menținut trendul ascendent al infectărilor

În săptămâna 27 iulie - 2 august, în Republica Moldova s-a menținut trendul ascendent al infectărilor cu noul coronavirus început săptămâna trecută, cu peste 2000 de noi cazuri săptămânale, ridicând bilanțul total de îmbolnăviri la peste 25 de mii. Datele sunt prezentate într-o sinteză a principalelor evoluții referitoare la infecția COVID-19, realizată de Asociația ADEPT, transmite IPN.

Pe 29 iulie, a fost înregistrat anti-recordul pentru luna iulie: 426 de cazuri noi zilnice. S-a mărit considerabil rata de testare pentru COVID-19, cu 16,5%, după ce au fost efectuate 9289 de teste primare săptămânale, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. Intensificarea testării a fost proporțională cu numărul de cazuri identificate. În același timp, rata de teste pozitive a fost de 25,1%, ușor sub indicatorul de săptămâna precedentă.

A crescut și numărul deceselor, până la 56.

Pe parcursul săptămânii în ţară au intrat şi au completat fişe epidemiologice 32,9 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. 17 dintre cei veniți au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus.
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.