Coșuri noi de gunoi, de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare

În capitală, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, au apărut coșuri de gunoi de model nou. Acestea au un volum de o sută de litri și sunt confecționate din materiale rezistente, în stil englezesc.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare a Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Vasile Efros, a declarat că, având un volum mai mare de stocare, necesitatea de a goli coșurile va interveni mai rar. Dacă, până acum, coșurile erau curățate cam de patru ori pe zi, acum va fi nevoie de două intervenții. Materialul din care sunt confecționate oferă o întreținere și o rezistență mai eficientă. Ele nu ruginesc și nu vor trebui vopsite.  

În total, pe bulevardul Ștefan cel Mare vor fi amplasate 50 de coșuri de gunoi de model nou. Achiziția se ridică 450 de mii de lei. Coșurile care au fost până acum pe bulevard vor fi amplasate în scuaruri.

Până la finele anului, DGLCA urmează să instaleze alte 250 de pubele în preajma stațiilor de așteptare a transportului public din sectoarele capitalei.

Autoritățile îndeamnă populația să susțină eforturile depuse de serviciile municipale în vederea menținerii ordinii sanitare din oraș.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.