Corneliu Ciurea: Sandu și Năstase nu au candidat la Hâncești din frica de a nu pierde

Conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au scăzut nivelul alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hâncești prin înaintarea altor candidați decât Maia Sandu și Andrei Năstase pentru un mandat în Parlament. De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea. Potrivit lui, oamenii așteptau că la alegerile din Hâncești vor candida Maia Sandu și Andrei Năstase. Ciurea consideră că cei doi politicieni nu au mers la acest pas din frica de a nu pierde, transmite IPN.

Corneliu Ciurea susține că în situația conflictuală dintre Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, PAS trebuie să demonstreze că Olesea Stamate, candidata pentru circumscripția Hâncești, merită să ocupe cel puțin locul doi.

Sociologul Ian Lisnevschi este de părere că în lupta pentru Hâncești, PAS și PPDA au uitat de țară. Potrivit lui, un sondaj recent arată că 63% dintre respondenți nu cunosc despre faptul că în circumscripția din Hâncești vor avea alegeri. Totodată, două treimi dintre respondenți cunosc despre faptul că între PAS și PPDA au apărut neînțelegeri. „Dintr-o problemă de nivel regional a fost făcută o problemă de nivel național. Oamenilor le sunt interesante scandalurile și s-a întâmplat că în lipsa unui management corect, a apărut conflictul. În această situație, pentru Olesea Stamate s-a creat o situație destul de dificilă”, a afirmat sociologul.

Comentatorul Boris Șapovalov este de părere că în alegerile de la Hâncești va câștiga candidatul Partidului Democrat. „Eu sunt mai mult sigur că va învinge candidatul democraților în această circumscripție pentru că fostul candidat Alexandru Botnari s-a bucurat de autoritate în această regiune”, a menționat Boris Șapovalov. De asemenea, comentatorul este de părere că dacă n-ar fi izbucnit conflictul între PAS și PPPDA, candidatul independent Grigore Cobzac avea șanse reale de câștig.

În opinia lui, cele două partide au intrat în conflict pentru că niciuna dintre ele nu are în interiorul său disciplină de partid.

Alegerile în circumscripția din Hâncești vor avea loc pe 15 martie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.