Copilul de 6 ani cu degetele tăiate cu un topor este supus intervenției chirurgicale

Copilul de șase ani, din raionul Glodeni, care a ajuns la spital după ce fratele mai mare i-a tăiat, din întâmplare, câteva degete cu un topor, este supus unei intervenții chirurgicale. Băiatul a fost transportat la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” din Chișinău, de la Spitalul raional Glodeni, unde i s-a acordat ajutor medical și i-a fost stabilită diagnoza amputația traumatică a degetelor 3-4 a mâini stângi.

Contactat de IPN, Vitalie Mihalcean, vicedirector medical la Spitalul „V. Ignatenco”, a declarat că băiatul a fost adus miercuri seara, iar după examinare a fost inițată pregătirea pentru intervenția chirurgicală. Astăzi copilul este supus operației, iar medicii fac tot posibilul pentru a-i salva degetele.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Glodeni, Eugenia Molceanov, a declarat că poliția a fost alertată ieri de o vecină a familiei. S-a stabilit, că totul s-a întâmplat după ce tatăl copiilor a terminat de tăiat lemnele în fața porții sale și le căra în curte. Băiatul mai mare, de zece ani, a luat toporul, dorind să lovească într-o bucată de lemn, moment în care copilul mai mic s-a întins să ia bucata de lemn. Lama toporului i-a tăiat degetele.

Eugenia Molceanov a menționată că copiii provin dintr-o familie caracterizată pozitiv, fiind crescuți de tată. Băiatului mai mare îi va fi acordată consiliere psihologică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.