Copil accidentat mortal de un camion în orașul Ialoveni

Un accident rutier produs astăzi în orașul Ialoveni, în aproprierea Școlii de Artă, a curmat viața unei eleve de 9 ani. Aceasta traversa strada regulamentar, la trecerea de pietoni, când a fost lovită în plin de un camion, transmite IPN.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Silvia Vetcu, a precizat că accidentul s-a produs în jurul orei 13.20. La volanul camionului se afla un bărbat de 64 de ani.

Poliția a pornit o cauză penală, iar șoferul a fost reținut pentru 72 ore. Alcooltestul a arătat că acesta nu a consumat alcool.

Actualizare: În cadrul audierilor, șoferul a spus că nu a observat copilul, a precizat Silvia Vetcu.

Actualizare: Solicitată de IPN, Daniela Bodorin, directorul Școlii de Arte din orașul Ialoveni, a confirmat că fetița accidentată este elevă a instituției și se îndrepta la clasa de vioară. Directorul nu a văzut accidentul, dar din spusele martorilor cunoaște că la trecerea de pietoni așteptau mai mulți copii. Văzând că autovehiculul încetinește, aceștia au început să traverseze strada. Dar când au înțeles că nu oprește camionul, s-au retras la marginea carosabilului. Eleva accidentată nu a reușit împreună cu ceilalți copii. „Se spune că șoferul nu i-a văzut”, a menționat Daniela Bodorin.

Actualizare: Din imaginile de la fața locului, se vede că trecerea de pietoni este colorată în roșu și alb, pentru o vizibilitate mai bună, iar în fața trecerii este și mesajul de atenționare „Școala”.

  • Daniela Bodorin despre accident
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.