Copiii cu maladii cronice riscă să facă forme grave de COVID-19, Ninel Revenco

Copiii care au imunitatea scăzută, cei cu maladii cronice riscă să facă forme grave de COVID-19, de aceea le este recomandat să se vaccineze, a declarat Ninel Revenco, medic-pediatru, coordonatoarea Programului național de imunizări, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

În secția reanimare și terapie intensivă a Institutului Mamei și Copilului sunt internați mai mulți minori cu infecția COVID-19. Sunt pacienți cu comorbidități.

Ninel Revenco spune că forme grave de boală riscă să facă și nou-născuții, sugarii. Dacă contractează infecția, trebuie monitorizați cu atenție, iar în caz de nevoie, trebuie spitalizați.

Părinții sunt sfătuiți să cheme ambulanța copilul are o respirație zgomotoasă, este somnoros, pasiv, dacă se plânge de dureri în piept sau dacă are dureri puternice de burtă.


Coordonatoarea Programului național de imunizări a precizat că împotriva COVID-19 pot fi imunizați copiii de la 12 ani, dar se discută despre posibilitatea de a vaccina și copiii mai mici, de la vârsta de 5 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.