Convenția Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive, ratificată

Convenția Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive a fost ratificată în ședința de joi, 29 noiembrie, Parlamentului. Potrivit documentului, noțiunea „manipularea în competițiile sportive” se referă la „meciurile aranjate”, pariurile sportive ilegale și corupția în sport, transmite IPN.

Convenția are drept scop prevenirea, depistarea și pedepsirea manipulării rezultatelor sportive, precum și îmbunătățirea schimbului de informații la nivel internațional între autoritățile publice implicate, organizațiile sportive și operatorii de pariuri sportive.

Convenția invită autoritățile să adopte măsuri, inclusiv legislative, de prevenire a conflictelor de interese în rândul organizațiilor sportive și operatorilor de pariuri sportive, de încurajare a instituțiilor de reglementare în lupta împotriva fraudelor sportive, precum și măsuri de contracarare a pariurilor sportive ilegale.

Convenția Consiliului Europei privind manipularea în competițiile sportive a fost întocmită la Magglingen/Macolin, Elveția, pe data de 18 septembrie 2014. În cadrul unei conferințe interministeriale, 15 state au semnat respectiva convenție.

Documentul este deschis pentru semnare atât pentru statele membre, cât și pentru țările non-membre ale Consiliului Europei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE