Contribuabilii sunt invitați la instruiri online privind utilizarea serviciilor fiscale electronice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită contribuabilii interesați să se înscrie la unul din cele patru cursuri de instruire la distanță privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, programate pentru luna mai. Instruirile vor fi desfășurate, în regim de videoconferință, pe platforma Zoom.

Două cursuri cu genericul „Gama serviciilor fiscale electronice” (6 ore) vor avea loc la 13 mai, în limba română, și la 28 mai - în limba rusă, iar altele două cu tema: utilizarea sistemului informațional automatizat „e – Factura” (4 ore) – la 14 mai, în limba română, și la 20 mai - în limba rusă.

La primele două cursuri contribuabilii vor fi instruiți în ceea ce privește utilizarea a cinci sisteme informaționale automatizate (SIA): Cabinetul personal al contribuabilului, Declarația electronică, Contul curent al contribuabilului (Contul unic), e – Factura și  Comanda on-line a formularelor tipizate.

Celelalte două cursuri de instruire - utilizarea SIA „e – Factura” - au scopul de a oferi contribuabililor persoane juridice asistență și suport tehnic în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea și circulația facturilor fiscale în format electronic prin intermediul sistemului „e – Factura”, administrat de CTIF.

În cadrul instruirilor, partea teoretică este îmbinată cu
exerciții practice, ceea ce permite participanților să-și consolideze abilitățile de utilizare a serviciilor fiscale electronice, abilități ce le vor ajuta să-și îndeplinească corect și rapid obligațiile fiscale în regim on line.

Doritorii de a participa la instruiri
urmează să se înscrie în prealabil la tel: 022 822 032, 068669942 sau prin poșta electronică: instruire@ctif.gov.md. La aceleași telefoane ei pot afla mai multe detalii despre condițiile de participare la cursuri, agenda  și orarul acestora.


Persoanele interesate pot lua cunoștință de funcționalitățile platformei Zoom, accesând link -ul: https://zoom.us/support/download. Participanții la instruiri vor primi suport tehnic la instalarea pe calculator a aplicației Zoom, vor fi familiarizați cu mecanismele de funcționare a acesteia și modul de interacțiune cu formatorul care va ghida cursul nominalizat.

În primele patru luni ale anului curent, CTIF a desfășurat nouă cursuri de instruire dedicate utilizării serviciilor fiscale electronice, inclusiv a SIA „e – Factura”, dintre care trei – au fost derulate în regim online.

 

Serviciul de presă al CTIF
8 mai 2020

---------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.