Contract de împrumut pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide Chișinău”

Întreprinderea municipală „Regia Autosalubritate” va beneficia de un împrumut din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de nouă milioane de euro și de un grant de cinci milioane de euro, în scopul implementării proiectului „Deșeuri solide Chișinău”. Un proiect de decizie în acest sens a fost votat de Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Termenul de rambursare a creditului este de 12 ani, inclusiv trei ani perioada de grație.

Într-un comunicat de presă al Primăriei se menționează că sursa de finanțare pentru rambursarea împrumutului bancar, a dobânzii și comisioanele va fi asigurată prin ajustarea anuală a tarifelor pentru colectarea și transportarea deșeurilor.

Contribuția municipalității pentru susținerea proiectului este de 7,96 milioane de uro, dintre care 1,5 milioane au fost deja investiți.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări privind recultivarea gunoiștii provizorii de la Ciocana, dar și securizarea poligonului de la Țânțăreni în corespundere standardelor UE. Este vorba și despre investiții în renovarea infrastructurii comunei Țânțăreni, precum și modernizarea parcului de autospeciale, cât și a infrastructurii pentru transportarea deșeurilor din oraș. De asemenea, urmează să fie modernizată stația de transfer și instalată o linie de sortare manuală a deșeurilor reciclabile, colectate separat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.