Contabilitatea bugetară – noi cursuri de instruire online pentru specialiștii începători în finanțe publice

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită specialiștii în finanțe publice să se înscrie la unul din cele două cursuri de instruire online cu genericul: „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ”, programate pentru luna iulie curent. Cursurile vor fi organizate în perioadele 2 – 17 iulie și 21 iulie – 5 august 2020.

Fiecare curs
are o durată de 12 zile, 40 ore de studii, și se va desfășura de luni până vineri, în intervalul orelor 13.00 și 16.30. Instruirile sunt contra plată. Ele vor decurge în regim de videoconferință, cu utilizarea aplicației Zoom.

Instruirile cu tema nominalizată au fost lansate de CTIF
în aprilie curent. Ele sunt destinate specialiștilor începători în finanțe publice a căror responsabilități includ evidența contabilă în sistemul bugetar și care au nevoie de aprofundarea cunoștințelor privind bazele evidenței contabile în sistemul bugetar.

Scopul instruirilor este de a dezvolta cunoștințele teoretice ale
specialiștilor în domeniul contabilității bugetare și a deprinderilor practice privind aplicarea actelor normative și cerințelor aferente evidenței contabile în sectorul bugetar. Fiecare curs  include multiple aspecte teoretice ți practice privind organizarea evidenței contabile în sistemul bugetar, inclusiv politica de contabilitate, planul de conturi pentru autoritățile/instituțiile bugetare, contabilitatea veniturilor și a cheltuielilor, a mijloacelor fixe, activelor financiare și a datoriilor, precum și raportarea financiară în sistemul bugetar. Agenda cursului de instruire poate fi consultată pe pagina web a CTIF (https://www.ctif.gov.md/ro/contabilitatea-bugetara-noi-cursuri-de-instruire-online-pentru-specialistii-incepatori-finante)

Doritorii de a participa la instruiri
urmează să se înscrie la ele, accesând link - ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSei4ehILj1c9TF2fO8jud2udm7amMc_MNLtLr8hhP2vQ8eYYg/viewform?usp=sf_link. Mai multe informații despre condițiile de participare la aceste cursuri pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822-032, 069349828.


În perioada aprilie – iunie 2020, CTIF a organizat 4 cursuri on-line dedicate contabilității bugetare pentru specialiștii începători în finanțe publice. La ele au participat peste 90 de specialiști, majoritatea dintre care sunt contabili și economiști.

 

Serviciul de presă al CTIF

26 iunie 2020

 

-------
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.