Consumatorii sunt îndemnați să semnaleze consumul fraudulos de apă

Consumatorii sunt îndemnați să semnaleze consumul fraudulos de apă și conectările neautorizate la serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare. SA „Apă-Canal Chișinău” precizează, într-un comunicat de presă, că acest lucru poate fi făcut printr-un simplu mesaj sau apel telefonic. Apelul vine ca urmare a multiplelor nereguli depistate în timpul controalelor efectuate de către specialiștii ACC, transmite IPN.

Persoanele care dețin informații pot suna la numărul de încredere: +373 (22) 256-980 sau pot expedia un mail pe adresa electronică auditdrc@acc.md sau acc@acc.md. De asemenea,pot expedia un e-mail cu numărul de telefon, iar angajații întreprinderii vor reveni cu un apel.

Potrivit ACC, intervențiile neautorizate la rețelele de apeduct și canalizare pot provoca deconectări și  avarii în lanț, ceea ce aduce pierderi financiare întreprinderii.

Conform Codului Contravențional, branșarea și racordarea la canalizare fără avizul operatorului este considerată clandestină și atrage, conform legislației în vigoare, răspundere contravențională, administrativă sau penală, după caz, atât pentru utilizator, cât și pentru executantul lucrării. Pe de altă parte, toți cei prinși că fură sau încearcă să fure apă, riscă, pe lângă amenzi, și întocmirea unor dosare penale pentru furt, atenționează furnizorul. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.