Construcția toaletelor publice în parcurile centrale se amână

Dacă la începutul anului curent Direcția generală locativ-comunală și amenajare anunța că planifică în acest an să construiască toalete publice noi în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în Parcul Catedralei „Nașterea Domnului”, planurile s-au schimbat. Din cauza pandemiei, a fost modificată structura bugetului și nu se vor mai aloca bani pentru aceste proiecte.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a comunicat că toaletele care sunt deschise acum în parcurile centrale sunt gestionate de agenți economici, dar acestea nu sunt adaptate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. De aceea, s-a și luat decizia de a construi toalete noi. Proiectele însă sunt amânate. E ne voie și de obținerea unui aviz de la Consiliul monumentelor. Astfel că în acest an se va face doar proiectarea construcțiilor și vor fi reparate toaletele publice din Parcul Valea Morilor, Grădina Publică „Sarmisegetuza” și Parcul „Râșcani”.

Vasile Efros a precizat că, pe perioada stării de urgență, toaletele publice din parcurile capitalei au fost închise, dar acum deja sunt deschise. Taxa pentru folosirea toaletei este 2 lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.