Constantin Țuțu s-ar afla în România

Fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Țuțu, a intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetățean român cu domiciliul în România. Precizările se regăsesc în răspunsul venit de la BNC Interpol București, prezentat de Centrul Național Anticorupție, transmite IPN.

De asemenea, Interpol București informează că s-a dispus unității de poliție să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior.

Potrivit CNA, în răspuns se mai menționează că cetățenii români nu pot fi arestați în vederea extrădării sau extrădați, iar în atare cazuri autoritățile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităților române recunoașterea și punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale.

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare națională și internațională la sfârșitul lunii septembrie 2019. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arest pe numele lui Constantin Țuțu, pentru 30 de zile, măsură care i-a fost aplicată pentru că fostul deputat se eschivase de urmărirea penală. Presa scria că Constantin Țuțu ar fi părăsit țara imediat ce PDM a cedat guvernarea Blocului ACUM și PSRM.

Ulterior, pe 1 octombrie, procurorul general interimar de atunci, Dumitru Robu, a dispus pornirea urmăririi penale, Constantin Țuțu, fiind cercetat penal pe faptul îmbogățirii ilicite, infracțiune comisă în perioada anilor 2014-2018. Potrivit Procuraturii, datele din cadrul investigațiilor au arătat că acțiunile prejudiciabile s-au manifestat prin deținerea de bunuri care depășesc substanțial veniturile declarate de acesta în perioada menționată, inclusiv automobile și imobile de lux.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.