Consiliul Suprem de Securitate, convocat de urgenţă

Preşedintele Igor Dodon convoacă de urgentă Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu tranzacția de vânzare a companiei Avia Invest, „care conform deciziei criminale a fostei guvernări a preluat Aeroportul Internațional Chișinău”- precizează șeful statului, citat IPN.

„Cer Ministerului Economiei și Infrastructurii și tuturor instituțiilor statului să pregătească informația aferentă acestei tranzacții, prin intermediul căreia compania vinovată de fărădelegile admise la aeroport, inclusiv contrabanda și evadarea din țară a unor criminali, a fost vândută, iar dreptul de concesionare pe încă 43 de ani a trecut la o altă companie”, menţionează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit şefului statului, în cadrul ședinței se vor discuta riscurile pentru stat aferente acestei tranzacții și soluțiile pentru readucerea aeroportului în gestionarea statului. „Organele de drept vor prezenta informația privind investigarea circumstanțelor concesionării aeroportului unui grup de escroci, iar Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să informeze CSS și societatea despre modul în care Avia Invest și-a respectat obligațiunile contractuale, inclusiv pe programul de investiții, efectuate inclusiv din banii colectați de la pasageri”, precizează preşedintele.

Operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.

NR Investments Ltd, o firmă de investiții imobiliare, fondată în 2007 și înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat procurarea a 95% din compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Contractul a fost ratificat pe 19 august, de către reprezentații Avia Invest și unicul beneficiar al firmei NR Investments, Nat Rothschild.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.