Consiliul PSRM apreciază pozitiv schimbarea Guvernului și trasează sarcini

Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) apreciază pozitiv rezultatele ultimelor alegeri locale, precum și „demisia Guvernului Maiei Sandu și numirea unui nou Guvern tehnocrat condus de Ion Chicu, exprimând susținere plenară pentru acțiunile conducerii țării și, în primul rând, președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în vederea redresării situației socio-politice și socio-economice din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat al formațiunii privind rezultatele ședinței a Consiliului, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, la care au participat primarii și președinții consiliilor raionale aleși din partea PSRM, deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, consilieri municipali, precum și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În cadrul ședinței au fost examinate rezultatele alegerilor locale generale, precum și ale noilor alegeri parlamentare care s-au desfășurat pe 20 octombrie. Conform informațiilor prezentate de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, PSRM a obținut cumulativ cel mai mare număr de mandate – 326, fiind pe primul loc, la nivel de consilii raionale și municipale, inclusiv 22 mandate în Consiliul municipal Chișinău și 7 mandate în Consiliul municipal Bălți. În 4 consilii raionale: Briceni, Dondușeni, Ocnița și Taraclia - partidul are majoritatea și poate forma de sine stătător organele de conducere ale raioanelor. Actualmente, în calitate de președinți de raion au fost aleși deja 6 reprezentanți ai PSRM. Din partea formațiunii au fost aleși 206 primari ai localităților și 2 986 de consilieri sătești și comunali. Zinaida Greceanîi a remarcat victoria candidatului PSRM la Chișinău, unde primar general a devenit Ion Ceban. Reprezentanții PSRM au devenit primari în opt centre raionale -  Anenii Noi, Briceni, Criuleni, Comrat, Ceadîr-Lunga, Florești, Ocnița și Soroca.

În urma rezultatelor noilor alegeri parlamentare, candidatul PSRM, Vitalie Evtodiev, a câștigat în circumscripția din Transnistria. Drept urmare, fracțiunea parlamentară a PSRM este formată în prezent din 36 de deputați.

Zinaida Greceanîi a subliniat că cel mai important lucru în prezent este planificarea lucrărilor concrete privind implementarea promisiunilor electorale în fiecare localitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.