Consiliul de Asociere Republica Moldova-UE se convoacă marți la Bruxelles

Cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană va avea loc marți la Bruxelles. Va fi discutată evoluția relațiilor cu UE prin prisma implementării Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și mersul pregătirilor pentru deschiderea negocierilor de aderare. De asemenea, urmează că fie semnat Parteneriatul în domeniul de Securitate și Apărare Republica Moldova-UE, transmite IPN.

Delegația de la Chișinău va fi condusă de prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov. Reuniunea va fi co-prezidată de înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borell, și prim-ministrul Dorin Recean, cu participarea comisarului european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, precizează Biroul pentru Integrare Europeană.

În cadrul Consiliului de Asociere vor fi semnate două documente importante pentru Moldova: Parteneriatul în domeniul de Securitate și Apărare Republica Moldova-UE și Acordul privind participarea Republicii Moldova în Programul pentru Ocupare și Inovații Sociale (EaSI), care va permite accesarea de fonduri pentru implementarea politicilor sociale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.