Consiliul de administrare al „Apă-Canal Chișinău”, convocat de urgență

Consiliul de administrare al întreprinderii municipale „Apă-Canal Chișinău” a fost convocat de urgență. Singurul subiect discutat a fost situația critică și cu privire la prestarea serviciului la apă și canalizare, transmite IPN.

Membrii Consiliului au fost informați despre situația care s-a produs în urma scumpirii serviciilor, fapt care a dus la datoria întreprinderii față de furnizorul de energie electrică. „A fost luată decizia de a se adresa în regim de urgență, repetat, tuturor instituțiilor centrale, aduc aminte că în anii 2021 și 2022 au fost trimise zeci de demersuri în adresa Consiliului Suprem de Securitate, Președinției, Parlamentului, ANRE și toate au rămas fără atenția din partea autorităților”, a scris primarul Ion Ceban pe rețelele de socializare.

Joi Premier Energy a inițiat deconectarea unor obiective ale „Apă-Canal Chișinău”, ulterior a anunțat că amână până pe 1 februarie deconectarea instalațiilor întreprinderii. Potrivit primarului, amânarea acestui termen nu rezolvă problema.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a venit cu o reacție, precizând că atât în tarifele anterioare pentru furnizarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către „Apă-Canal Chișinău”, cât și în tarifele ajustate recent au fost și sunt incluse toate cheltuielile necesare pentru consumul de energie electrică.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.