Conducerea țării transmite condoleanțe familiei lui Viorel Mardare

Conducerea țării adresează condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe regizorul Viorel Mardare. Necrologul este semnat de președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip și de către ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, transmite IPN.

„La 9 martie 2019 s-a stins din viață după o luptă cu o boală nemiloasă tânărul regizor Viorel Mardare, unul dintre cei mai promițători cineaști autohtoni, laureat în anul 2018 al Premiului Național pentru creație originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii Republicii Moldova”, se arată în necrolog.

Viorel Mardare s-a născut la 7 octombrie 1981 în orașul Chișinău, și a absolvit o facultate de jurnalism și una de arte dramatice. Începând cu anul 2000 s-a remarcat ca tânăr jurnalist, activ implicat în sfera socială, dar și ca participant în cluburile municipale de dezbateri și de jocuri intelectuale. Până în prezent, Viorel Mardare rămâne a fi deținătorul celor mai multe titluri de magistru în Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale.

„Spoturile sale care au îndemnat pe parcursul anilor oamenii să iasă la vot, să fie mai buni cu semenii, să își iubească țara și să o promoveze peste hotare, l-au caracterizat pe Viorel Mardare și toate au fost un sincer mesaj personal pentru o lume mai bună. Viorel poate fi considerat unul dintre liderii generației care s-a format într-o Moldovă liberă, și care prin opera sa a contribuit la democratizarea țării, o soartă cruntă răpindu-ne șansa de a ne bucura și în continuare de talentul de cineast al lui Viorel care să ne facă să râdem, să plângem, să ne revoltăm și să ne simțim împliniți”, scrie în necrolog.

Regizorul Viorel Mardare s-a stins din viață în dimineața zilei de 9 martie, la vârsta de 37 de ani, răpus de cancer.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.