Conducerea țării: Moldova privește spre România cu recunoștință și speranță

Președinta Maia Sandu susține că Republica Moldova privește spre România cu recunoștință și speranță. În mesajul său adresat cu prilejul Zilei Naționale a României, șefa statului a spus că și pe o parte, și pe cealaltă parte a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă, transmite IPN.

„De 1 decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume. Și să împărtășim de ce iubim România”, a declarat șefa statului în mesajul adresat la recepția organizată de Ambasada Românei la Chișinău.

Președinta Maia Sandu a menționat că România este iubită în Republica Moldova pentru multe lucruri, dar mai ales pentru umărul pe care ne putem baza atunci când ne este greu și pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor. „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”, a mai spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit României și pentru susținerea puternică acordată țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămâne aproape”, a mai spus președinta Maia Sandu în mesajul său.

Joi la ședința plenară, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a felicitat poporul român și a reiterat recunoștința față de suportul acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor. „Astăzi, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune făcute și pe care le vom face împreună. Ultimii doi ani, cu crize peste crize, ne arată cine ne este prieten adevărat și cine nu și noi o spunem de fiecare dată, nu în șoaptă: „Mulțumesc, România, pentru sprijinul dezinteresat, pentru școli și grădinițe, pentru donații, pentru gaz, pentru lumină, în special în această perioadă complicată. Pentru că putem, în mod practic, să ne conectăm la Europa. Vom munci în continuare, împreună, pentru ca cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului să trăiască în pace și în bunăstare”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Tot cu această ocazie, în incinta legislativului a fost inaugurată o expoziție de picturi ale artistei plastice Eleonora Brigalda. Cele zece lucrări alese din colecția autoarei sunt executate în ulei și tehnică mixtă. „Eu sunt foarte onorată și bucuroasă că am avut ocazia în această zi marcantă, Ziua României, să vernisez o expoziție de pictură în incinta Parlamentului Republicii Moldova. Este o zi foarte importantă, de o mare esență, și am decis să prezint lucrări care au fost realizate timp de 10 ani, tematica fiind identitatea spirituală, religioasă, etnică, trecutul zbuciumat și victorios al Republicii Moldova”, a menționat artista plastică Eleonora Brigalda.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.