Conducerea Sankt Petersburgului se implică în pregătirea Zilelor Republicii Moldova

Guvernatorul orașului Sankt Petersburg, Alexandr Beglov, confirmă că orașul se implică în desfășurarea Zilelor Republicii Moldova la Sankt Petersburg. Într-o scrisoare adresată lui Ion Lipciu, reprezentantul permanent al Parlamentului Republicii Moldova în Adunarea interparlamentară a statelor-membre ale CSI, adjunct al secretarului general al Consiliului Adunării Interparlamentare, Alexandr Beglov menționează că relațiile bilaterale dintre Sankt Petersburg și Republica Moldova s-au consolidat pe parcursul mai multor ani și acestea sunt nu doar la nivel de întreprinderi și instituții, dar și la nivel de locuitori, transmite IPN.

Zilele Republicii Moldova la Sankt Petersburg vor coincide cu celebrarea celei de-a 32-a aniversări de la data adoptării drapelului de stat și stemei Republicii Moldova și se vor desfășura în perioada 20-27 aprilie. Evenimentul va avea loc sub patronajul Parlamentului Republicii Moldova.

Timp de o săptămână, vor avea loc mai multe evenimente dedicate Zilei Republicii Moldova. Este vorba despre organizarea și desfășurarea unui rally, în cadrul căruia 30-35 de automobile cu steagurile Republicii Moldova, Federației Ruse și Sankt Petersburg-ului vor defila de-a lungul traseului: Palatul Taurida-Călărețul de bronz, unde vor avea loc și depuneri flori la monument - Terasamentul universitar, unde vor fi depuse flori la bustul lui Antioh Cantemir, fiul suveranului moldovean Dimitrie Cantemir - Cimitirul memorial Piskarevskoe, unde la fel se vor depune flori.


În cadrul acelorași zile, se vor planta copaci în Grădina Taurida, iar delegația Parlamentului Republicii Moldova va trage din Tunul Fortăreței Petru și Pavel.

Evenimentele vor continua cu un turneu de tenis de masă în Centrul Parlamentar, între echipele Sankt Petersburg din regiunea Leningrad și Republica Moldova. Va urma concursul de desen în rândul școlarilor orașului.

De asemenea va fi vernisată o expoziție a pictorilor moldoveni din Sankt Petersburg la Palatul Taurida, în perioada 26-27 aprilie.

Zinaida Greceanîi, președinta Parlamentului Republicii Moldova, a participat la inaugurarea
Sesiunii plenare a Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente, care s-a desfășurat la Sankt Petersburg, în perioada 15-16 aprilie curent. În anul 2021, Comunitatea Statelor Independente își marchează cea de-a 30-a aniversare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.