Conducerea Mobiasbanca a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ion Chicu

 

László Diósi, Președintele Comitetului Executiv – CEO Mobiasbanca – OTP Group, care deţine funcţia de președinte a Asociaţiei Businessului European (EBA), împreună cu Traian Nechifor, președintele AmCham, au avut o întrevedere cu prim-ministrul Ion Chicu.

La reuniune au participat circa 100 de oameni de afaceri, membri ai acestor organizaţii, dar și ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.

Oamenii de afaceri s-au arătat dispuși să contribuie, împreună cu Guvernul, la crearea unui mediu propice pentru atragerea investițiilor străine în Republica Moldova.

 

Reprezentanţii businessului au menţionat că se confruntă cu un set de probleme, cum ar fi: reformarea sectorului justiției, construcția statului de drept, digitalizarea sectorului public, demonopolizarea pieței asigurărilor, combaterea corupției în instituțiile de învățământ, îmbunătățirea calității serviciilor publice, crearea unui mediu predictibil de activitate.

Prim-ministrul Ion Chicu a subliniat că discuțiile cu mediul de afaceri sunt vitale pentru Executiv. „Vrem ca politicile pe care le promovăm să se plieze exact pe necesitățile dumneavoastră. Dar ca să sporim capacitatea investițională a țării și să comunicăm un imbold dezvoltării economice, avem nevoie de investiții externe. Știm cum să le obținem”, a accentuat premierul.


La finalul discuțiilor, şeful Executivului a mulțumit oamenilor de afaceri pentru curaj și inspirație.

 

DIȘCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.